zaterdag 3 januari 2015

Happy B day met bister........


Happy 2015!!

ik hoop dat jullie allemaal een leuk uiteinde en vooral genoten hebben!
Voor deze 1e zaterdag in 2015 heb ik voor jullie iets gecreƫerd met deze schattige Tilda uit de
the Pink Lemonade 2014 collection van Magnolia en ze heet Tilda With Rose Lace Dress.
En dit heb ik gedaan met een achtergrond die gemaakt is met bister.
Bister?? Wat is nou weer bister? 
Het is eigenlijk een inkt in de vorm van poeder met een hoog pigment, dat je kunt vermengen met water.
Nou had ik het al een poosje in huis en nog niets mee gedaan.
Maar nadat Kitty Franken tijdens de Kerstfair bij Creashop Duymelot workshopjes gaf met de bister had ik toch zoiets van ..... ja ik moet er ook wat mee gaan doen.
Nou was ik bij Jose (ook van Creashop Duymelot) en die had ook zo'n leuk setje bister gekocht en dus zijn we met de oudste dochter en schoondochter van Jose, Jose en ikzelf aan de gang gegaan met bister, water, versamark, embossing poeder, heattool en mooie stempels en dit is het resultaat!
Er komt hiermee een workshop bij Astrid, maar even geduld nog en dan zien en leren jullie precies hoe dit werkt!


En dan heb je het achtergrondje en ja wat dan en dat was ook wat we tegen elkaar zeiden, want we zijn zo gewend aan ons mooie papier met soft kleurtjes dat we al bijna niet anders meer kunnen denken.
Thuisgekomen heb ik mijn copics gepakt en ben met verschillende BG kleurtjes aan de gang gegaan en et was niet naar mijn zin, maar pitbull als ik ben, ik geef niet op, dus nog een lichte BG tint EN een gele over het totaal en yeahhhhhhhhhhh DAT was het.
Wat een leuke uitdaging was dat.......


Maar.... dan ben je er nog niet, want dan heb je er nog geen kaartje mee en als jullie een beetje in de gaten hebben hoe ik kaarten maak dan weten jullie dat alle kleurtjes weer terug moeten komen
Dus toen ik de bloemen hoek en borderrand van Joy gestanst had moest dat eigenlijk ook die kleur op komen en met pan pastel kon ik er niet dicht genoeg bijkomen, dat heb ik geprobeerd en ik had ze een mooie glimlaag gegeven met Crafter's Companion spray & shine dus dacht dat ik daar niets meer bovenop kon doen.
Toch maar wel proberen en ik heb toen de bijbehorende bister weer gepakt en een paar korreltjes ervan op een schoteltje gedaan met wat water (heel klein beetje) en ben toen de bloemetjes gaan schilderen en daar waar ze iets lichter moesten naar mijn idee wat meer water gebruikt en dit lukte, zo leuk!
Voor de tekst stempel van Marianne Design heb ik eerst een strook wit cardstock met bister geverfd gedroogd en toen de stempel gezet met zwarte Versafine want die is mooi in en in zwart.
Daarna heb ik de contouren en stippels van de tekst met een witte stift omgetrokken en getekend en uitgeknipt.Dan nog met de laatste nieuwe bloem stansjes van Joy bloemetjes gemaakt en daar als hartje een parelkraaltje in gedaan en ook die met bister gekleurd!
Veel werk? Ja en nee, want als je hiermee bezig gaat vergeet je de tijd en het resultaat is zo hel anders als dat wat we tot nu toe kennen.


En als bonus, hahahaha, nog een in een andere kleur............... en er zijn nog veel meer kleuren.Ik heb hier veel plezier mee gehad en ik hoop dat ik jullie hiermee over heb kunnen halen om het ook eens te proberen.
Na de workshop zal ik, als jullie dit leuk vinden er ook een op dit blog zetten.
Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, dit is zo'n leuk alternatief voor ook de wat kleinere portemonnee,

Laat even weten of jullie willen zien hoe het werkt en fijn weekend,

creatief liefs,


Mary

1 opmerking:

Wat leuk dat je een reactie achter wilt laten, dank je wel!
Liefs,
Mary